Hoe werkt WeEarth?
WeEarth lijkt misschien magisch, maar het is gebaseerd op geavanceerde techniek en biowetenschap.
WeEarth versnelt compostering, het proces waarbij organisch materiaal (voedselafval) wordt afgebroken tot CO2, water en een voedingsrijke, biologisch stabiele bodemverbeteraar.
WeEarth bereikt dit door gebruik te maken van zowel fysische als biochemische methoden om voedselafval af te breken.
WeEarth heeft drie vooraf ingestelde programma's (Ferment, Standard en Quick) die elk drie verschillende stappen doorlopen.
De eerste twee stappen van WeEarth (verhitten en vermalen) vinden gelijktijdig plaats. Kleinere stukken voedsel worden makkelijker afgebroken dan grotere, omdat de micro-organismen het afval makkelijker kunnen afbreken door de grotere beluchting en het grotere oppervlak.
De laatste fase is een afwisselende verwarmings- en koelcyclus die een optimale omgeving creëert waarin het voedsel kan worden afgebroken.
De verschillende sensoren in WeEarth meten het vochtgehalte en de temperatuur, terwijl het ventilatiesysteem zorgt voor een continue luchtstroom. Het resultaat zijn de optimale omstandigheden die nodig zijn om het natuurlijke afbraakproces te starten. Elke modus (Ferment, Standard en Quick) doet dit met verschillende tijdsintervallen.
Wist je dat: De drie hoofdfasen van traditionele compostering zijn de mesofiele fase (gemiddelde temperatuur), de thermofiele fase (hoge temperatuur) en tot slot een afkoelingsfase. Normaal gesproken kunnen deze fasen enkele maanden duren, maar WeEarth doet ze in slechts een paar uur!